Slide

HOGYAN ŐRIZD MEG AZ EDZÉS MOTIVÁCIÓDAT EZEKBEN A VÍRUSOS IDŐKBEN?

Nem könnyű ugyanolyan kedvvel edzésre menni, mint azelőtt, hogy beütött volna a járvány. Elmaradtak a versenyek, a nagy megmérettetések, melyeken kiderül, hogy a felkészülésbe és az edzésekbe fektetett energia vajon mire elég és mibe kell mégtöbbet tenni.

Sokan meg is torpantak, lemorzsolódtak emiatt számos sportágban. Ők azok, akik egy nagyon fontos dolgot elfelejtettek:

AZ EDZÉSEKEN NEM CSAK ANNYI TÖRTÉNIK, HOGY EGY VERSENYRE KÉSZÜLÜNK!

Edzésekre azért IS járunk:

  1. HOGY KIZÖKKENTSEN
    Amikor sportolni mész, kirántod magad az aznapi munkamenetből. Kiszállsz az online órákból, félreteszed a kütyüket, a tanulnivalót, ott hagysz csapot-papot és teljesen mást csinálsz – spárgát lazítasz, koreográfiát tanulsz, flicket gyakorolsz. Erre nagyobb szükséged van, mint gondolnád. Átáll az agyad egy másfajta aktivitásra és hagyja kisimulni a napközben összegubancolódott részét.
  2. A TÁRSASÁGÉRT
    Edzésen körülötted vannak a sporttársaid, barátaid! Olyankor, amikor a valódi társas érintkezések minimálra vannak csökkentve, különösen nagy jelentősége van annak, hogy van egy közösség, akinek a tagjaival találkozhatsz. És valljuk be: edzés közben mindig van alkalom egy kis csacsogásra is.
  3. ÖNMAGADÉRT
    Minden edzésen ott a lehetőség, hogy fejleszd magad! Ez egy egyéni döntés is: kihasználom az alkalmat, hogy fejlesszem a lazaságomat, erőmet, hogy megtanuljak egy új elemet, vagy tökéletesítsek egy régit, csiszoljam a koreográfiámat – vagy lébecolok ha már úgysincs verseny kilátásban? Tartom a formámat, vagy a home-schoolban rájárok a hűtőre és hagyom hogy felszaladjon néhány kiló – mert nincsenek versenyek?

Tehát nem, a motivációnak nem abból kell pusztán fakadni, hogy még 35 nap van a versenyig és addigra össze kell álljon a gyaki. Ha csak ennyi, akkor nem fogsz messzire jutni. A versenysport és úgy általában a sport nem csak az eredményről szól, hanem sokkal inkább az ahhoz vezető útról. Most ez az út minden sportoló számára hosszabbra sikeredett, mint korábban. De a megmérettetés ideje el fog jönni…

ÉS AZ LESZ ELŐNYBEN, AKI NEM CSAK AZÉRT JÁRT EDZENI, MERT VERSENYEZNI AKART!

 

SZERZŐ: AVAR VANDA

Did you like this? Share it!